Politica de confidentialitate-GDPR

Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal

1. Informații despre Sunday Courier

1.1. Acest regulament referitor la gestionarea datelor cu caracter personal este deținut firma SC ALTO SYSTEMS SRL cu sediul social in Aleea Bujoreni nr.2, Sectorul 6, Bucuresti, avand Cod Unic de Inregistrare RO34244018, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J40/3227/2015 (menționat în continuare drept Sunday Courier“) emite principiile de prelucrare a informațiilor personale ale vizitatorilor paginii de internet www.Sunday Courier.ro (menționat în continuare drept „pagina web”), mai cu seamă a utilizatorilor înregistrați (menționați în continuare drept  „utilizatori”) și a clienților Sunday Courier, care plasează comenzi prin intermediul paginii web (menționat în continuare drept „client“).

1.2. Sunday Courier este răspunzător de prelucrarea datelor cu caracter personal în calitate de administrator și determină scopul și mijloacele prin care vor fi procesate datele cu caracter personal.

2. Ce fel de date personale prelucrăm?

2.1. Datele furnizate de clienți. Prelucrăm datele personale ale utilizatorilor și clienților noștri. În principal, sunt acele date personale furnizate în timpul înregistrării pe Sunday Courier, sau în timpul plasării comenzii dvs.

2.2. Aceasta date includ în special adresa de e-mail, numele și prenumele, adresa de livrare/facturare, numărul de telefon.

2.5. Sunday Courier nu colectează și nu prelucrează alt gen de date personale, cum ar fi cele cu caracter sensibil, de exemplu, starea dvs. de sănătate, etnie sau religie, șamd.

3. În ce scopuri vă procesăm datele cu caracter personal?

3.1. Numele și prenumele, precum și detaliile de contact si adresa vă sunt procesate pentru a vă putea procesa comanda plasată de dvs., respectiv, pentru a putea îndeplini contractul dintre Sunday Courier și client. Prelucrarea datelor în acest caz, este inclusă pe decursul tuturor activităților, de la înregistrarea, prelucrarea, inclusiv plata și accesul la serviciul comandat. Dacă acetse informații nu sunt transmise catre Sunday Courier, aceasta din urmă nu își poate îndeplini angajamentul comenzii dvs.

3.2. Pentru a putea comunica cu departamentul de relații cu clienții, folosim numele și informațiile dvs. de e-mail sau telefon, pe care le solicitam pentru a tine legatura cu dvs. Apeland numerele de telefon disponibile sau folosind adresele de email disponibile pe website-ul Sunday Courier, sunteți de acord cu prelucrarea acestor datelor si le furnizati prin liber consimtamant unui operator din departamentul Relatii Clienti.

 

3.3. Sectiunile din website si tipul de informatii personale solicitate:

  1. ”Trimite colet”- in aceasta sectiune sunt solicitate datele personale ale expeditorului si destinatarului unui colet. Datele personale implica: nume si prenume, adresa, email si telefon de la expditor si nume si prenume, adresa si telefon destinatar. Aceste informatii sunt prelucrate strict in scopul furnizarii serviciului ales, respectiv cel de a beneficia de servicii de curierat.
  2. ”Feedback clienti”- in aceasta sectiune sunt solicitate date personale pentru transmiterea unui feedback sau comentariu catre Sunday Courier. Datele personale implica: Nume si adresa de email. Aceste informatii sunt prelucrate strict in scopul transmiterii feedback-ului.
  3. ”Login”- in aceasta sectiune se pot loga clientii persoane juridice sau fizice, prin intermediul unui user si a unei parole, unde se poate accesa istoricul comenzilor dvs.

4. Anularea sau modificarea consimțământului privind prelucrarea datelor cu caracter personal

4.1. Datele dvs. Personale pot fi solicitate, actualizate, modificate sau sterse complet printr-o solicitare scrisa trimisa pe sundaycourier@gmail.com

5. Cine are acces la datele personale?

5.1. În primul rând, datele personale sunt prelucrate de către Sunday Courier și de către personalul său. Toate persoanele care au acces la datele cu caracter personal sunt obligate să păstreze confidențialitatea și acest angajament continuă chiar și după ce sa încheiat cooperarea cu Sunday Courier.

5.2. Sunday Courier gestionează, de asemenea, prelucrarea datelor cu caracter personal în calitate de administrator, cum ar fi în calitate de procesor. Procesor înseamnă orice entitate care prelucrează datele personale pentru Sunday Courier, în scopurile și modalitățile specificate de Sunday Courier. Dacă consimțământul dvs. este necesar pentru procesare, transferăm datele numai procesatorilor dacă v-ați dat acordul. Oferim spre procesare doar datele absolut necesare pentru a își putea îndeplini rolul serviciilor lor. Printre cei care vă procesează datele se află:

l  GLS – General Logistic System

  1. Care este durata de procesare a datelor personale?

6.1. Sunday Courier procesează datele personale pentru a putea îndeplini și realiza contractul pe întreaga durată a comenzii, inclusiv plata și accesul la serviciile solicitate.

6.2. Conform legii, Sunday Courier păstrează unele dintre datele conținute în documentele contabile, pe un termen de maxim 10 ani. Pentru managementul si evidenta interna, datele personale sunt pastrate maxim 5 ani.

6.3. Prelucrarea ulterioară a datelor cu caracter personal în plus față de aceste termene limită este efectuată de Sunday Courier numai dacă este necesară îndeplinirea obligațiilor care decurg din regulamentul Sunday Courier sau in cazul in care autoritatile nationale solicita acest lucru.

7. Ce drepturi aveți?

7.1. În legătură cu prelucrarea datelor dvs. personale, puteți să contactați Sunday Courier și să solicitați:

  • Informații privind datele dvs. cu caracter personal, ce au fost prelucrate de Sunday Courier cu privire la scopul și natura prelucrării datelor cu caracter personal, inclusiv informații despre potențialii beneficiari ai datelor cu caracter personal, în afara Sunday Courier. Informațiile generale privind prelucrarea datelor cu caracter personal sunt menționate în aceste regulament.
  • Accesul la datele pe care le-ați furnizat către Sunday Courier , fie în timpul înregistrării, fie în timpul lansării unei comenzi. Dacă se exercită acest drept, Sunday Courier vă va confirma dacă și care date personale sunt prelucrate și, dacă este cazul, vă vor fi puse toate la dispoziție, împreună cu informațiile despre prelucrarea acestora.
  • Corectarea datelor cu caracter personal, în cazul în care acestea sunt inexacte sau incomplete. Numai în cazul informațiilor actualizate corect vă poate asigura Sunday Courier realizarea comenzii plasate de dvs.
  • Justificarea și eliminarea unei stări defectuoase (cum ar fi blocarea, corectarea, completarea sau ștergerea datelor personale) dacă considerați că Sunday Courier procesează date cu caracter personal ce contravine protecției vieții personale sau încălcând reglementările legale.
  • Ștergerea datelor cu caracter personal (așa-numitul drept de ”a fi uitat”) sau prelucrarea limitată a acestora, în cazul în care acestea nu mai sunt necesare în aceste scopuri sau dacă Sunday Courier nu mai are un motiv legitim de a procesa date cu caracter personal, inclusiv în cazurile în care nu sunteți de acord cu prelucrarea ulterioară. În îndeplinirea acestor condiții, Sunday Courier vă va șterge total sau parțial datele.
  • Transferarea datelor personale prelucrate automatizate obținute prin consimțământul dvs. de la Sunday Courier către o altă entitate în care Germinis transmite dvs. sau unui alt administrator la alegerea dvs. datele dvs. personale într-un format utilizat în mod obișnuit.

7.2. În plus, clienții Sunday Courier pot contesta prelucrarea datelor cu caracter personal în cazul trimiterii de comunicări irelevante sau a unor evaluări a preferințelor de cumpărare, în baza cărora Sunday Courier va înceta imediat prelucrarea datelor cu caracter personal în aceste scopuri.

7.3. În plus față de drepturile prezentate mai sus, puteți să contactați întotdeauna  Oficiul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Datele de contact ale ANSPDCP sunt urmatoarele:

Adresa:B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30,Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon:+40.318.059.211 / +40.318.059.212

Fax:+40.318.059.602

Email:anspdcp@dataprotection.ro

Website:www.dataprotection.ro

8. Securitatea datelor

8.1. Sunday Courier este responsabil de securitatea datelor dvs. Manipularea datelor cu caracter personal este în deplină conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv cu Politica generală de confidențialitate (GDPR). Sunday Courier pune mare preț pe securitatea din punct de vedere tehnic și organizațional când prelucrează date cu caracter personal.

8.2. Toate datele cu caracter personal în formă electronică sunt stocate în baze de date și sisteme accesibile numai persoanelor care au nevoie să dispună direct de aceste date cu caracter personal în scopurile specificate în aceste reguli și numai în măsura în care acest lucru este necesar. Accesul la aceste date personale este protejat, iar securitatea datelor personale este testată în mod regulat de Sunday Courier și îmbunătățind continuu protecția.

9. Contact

9.1. Dacă aveți orice fel de nelămurire referitoare la procesarea datelor personale sau în cazul în care considerați că vi s-au încălcat drepturile, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: sundaycourier@gmail.com.